• Verschillen tussen gietvloeren

    Wat biedt Senso meer?

    verschillen gietvloeren

Hoe verschillen gietvloeren van elkaar?

De verschillen tussen gietvloeren zijn voor de meeste mensen niet goed te begrijpen. Om dit uit te leggen, vergelijk dit verschil met een brood. Een brood van rogge is anders een volkorenbrood. Daarnaast heb je ook verschillen in smaak, versheid, luchtigheid, korst etc. Dit wordt bepaald door de kwaliteit van de grondstoffen, de ingredienten en daarnaast de kunde van de bakker zelf.

Met een gietvloer is dit ook zo. Prijs verschillen kunnen net als bij brood daarom behoorlijk groot zijn, doordat grondstoffen, ingredienten en de kunde van de mensen verschillen. Een Senso gietvloer staat voor de hoogst haalbare kwaliteit gietvloeren.

gietvloer verschillen

Basisgrondstoffen verschillen

Grondstoffen voor gietvloeren zijn epoxy, polyurethaan en biopolymeren. Vergelijk dit met graan, tarwe, rogge etc. Epoxy en polyurethaan zijn kunststoffen gebaseerd op aardolie. Biopolymeren, die Senso gebruikt, worden gewonnen uit de olie van een vrucht. Epoxy is de oudste en meest milieu-onvriendelijke variant. Biopolymeer de schoonste en meest mileuvriendelijke. Polyurethaan zit er tussenin.

 

Senso gietvloeren worden als enige gemaakt van natuurlijke biopolymeren. Senso gietvloeren zijn als enige daarom Eco-gecertificeerd, door het internationale Ecospecifier.

Verschillen gietvloer

Verschillende ingredienten

 Met alleen de keuze van een grondstof is er nog geen gietvloer. Net zoals dat met alleen tarwe er nog geen brood is. De verschillende ingrediënten die worden toegevoegd aan de grondstoffen, geven de gietvloer haar eigenschappen.


Het bepaald de elastisch van de gietvloer, de weerbaarheid, slijtvastheid, drukvastheid. Het bepaald hoe de gietvloer kan omgaan met verschillen in temperatuur en verschillen in luchtvochtigheid. Ook de mate van mattering, de kleurvastheid, gevoeligheid voor indrukken worden erdoor bepaald. En brandveiligheid en (geluid)demping. De mate van bestendigheid tegen vloeistoffen, zuren, etc.


Per toepassing en prijsklasse kunnen de ingrediënten en eigenschappen van gietvloeren dus worden aangepast. Senso doet veel onderzoek en biedt per toepassing specifieke oplossingen. Hierover hoeft u dus zelf niet over na te denken. Wij helpen u met al deze verschillen.

gietvloeren kwaliteit

Verschil in applicatie: gevoel en ervaring

Gietvloeren worden laag-voor-laag aangebracht. Vloeibaar en met de hand. Eenmaal begonnen, kan niet meer gestopt worden. De kunststoffen van de gietvloeren beginnen dan namelijk met uitharden. Tussendoor pauzeren of een deel bijwerken kan dus niet meer. Dat vraagt aandacht en veel training van de gietvloer leggers. Training, maar ook veel gevoel. Want kwaliteit van ambacht is net zoveel training als aanleg. Senso geeft ongelooflijk veel aandacht aan vakmanschap en is trots op de kunde van haar mensen, die tot de beste in hun vak behoren.

Kwaliteit gietvloer applicatie

Verschillen in service en garantie

Een gietvloer leveren is vooruit kijken. De kwaliteit van een gietvloer is net zo belangrijk nu als over enkele jaren. Kwaliteit van een gietvloer wordt niet alleen bepaald door het product zelf, maar ook het advies eromheen en de voorbereiding in aanloop naar het aanbrengen van de gietvloer.  Als de gietvloer is aangebracht, dient het ook lang mee te gaan. Mocht er wat zijn, is het van belang te kunnen bogen op garantie.


Senso biedt voor haar gietvloeren de beste garanties. In sommige gevallen zelfs niet goed, geld terug. Informeer hier naar, het zal u verbazen.

SENSO | aanbrengen gietvloer

Delen

Deel dit met anderen

Facebook Facebook Twitter Twitter

Pin It Pinterest Google Plus Google Plus

Stuur naar vriend(in) Stuur naar vriend(in)